måndag, december 03, 2007

Varför en ny cykelklubb?

Kanske någon undrar varför vi har valt att starta en cykelklubb.

I somras efter den otroligt trevliga tävlingen Söderhamn 3-dagars väcktes tanken på att starta en tävlingsklubb. Jag blev ganska tidigt tillfrågad om jag ville vara med i satsningen och tackade glatt ja. Inte för att jag på något sätt vantrivts i Fredrikshof, snarare tvärtom. Men jag tilltalades av ideen att vara del av en mindre förening där vi alla har någorlunda liknande mål och planer.

Fredrikshof är en ypperlig cykelklubb för nya förmågor och träningarna är hur trevliga som helst. Det är också kul att det är fler och fler Hofvare som väljer att tävla. Ett problem är dock att det är svårt att veta exakt vilka som kommer på vilka tävlingar – och därigenom blir det svårt att agera som ett lag. I en liten klubb, där alla har liknande ambition, hoppas vi kunna bli bättre på detta.

Sen är det framförallt kul. Vi får välja namn på klubben, vi får designa våra egna kläder, vi får hålla på och vara precis så nördiga som vi vill – och ingen säger stopp, alla bara hejar på.

Den nya klubben skall på inget sätt vara en eklusiv krets av några få utvalda cyklister, men tanken är inte heller att vi skall bli en stor stor klubb. Vill folk vara med och delar vår syn på cykling, ja då är vi inte främmande för att diskutera hur vi kan mötas. Ett krav är dock att de rakar benen och värderar estetik högt. Sen får de för mig gärna köra på italienska komponenter, ramar med mera – vi valde ju medvetet ett italienskklingande namn.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ny klubb! Kul! Lycka till och hoppas ni lyckas få fler att tävla!

bojorne sa...

Tråkigt att man inte är välkommen. Är ni rädda för pisk av en snabb (hårig) cyklist MVH Björn Boström

Anonym sa...

Björn, det gäller att inte vara bara snabb (och ohårig), det finns något som heter attityd också....svårt att få till i en storklubb som Hovet, lättare att greja i en liten klubb.