fredag, augusti 06, 2010

Slutlufsat

Så var vi tillbaka i Dusjanbe efter fyra dagar i Fann Mountains. Den här tiden på året skall det inte regna i Tadzjikistan. Och vår guide som varit i Fann 20 gånger de senaste 7 åren sa att det regnar typ aldrig. Han hade i alla fall aldrig sett det.

Så vad händer? Det regnar så klart. Inte varje dag, men tre av fyra dagar.

Nu skall jag inte klaga egentligen för samtidigt hade vi tur i oturen. Det regnade inte så mycket och det regnade inte hela tiden. Och molnen låg så högt att vi trots regnet hade fantastiska vyer.

Två pass passerades och det tog på både ben och lungor. Uppför det andra hade vi något av ett race där jag älgade på i vanlig havsnivåspromenadtakt. Lägg till 20%-ig lutning och jävligt lite syre så förstår ni att det var jobbigt. Sista 300 höjdmeterna forcerade jag på en dryg halvtimme, vilket i mina ögon är väldigt snabbt.

Allt som allt en riktigt pangutflykt. Den fick sitt klimax på onsdag kväll då en av hajkdeltagarna gick vilse efter en nattlig toalettutflykt. Tre timmar senare var han tillrätta, och då hade vi andra inte ens märkt att han var borta.

Inga kommentarer: