onsdag, december 17, 2008

Intensiva tider

Det är mycket nu och jag står inför några svåra val. I februari skall jag disputera och vill/måste efter detta söka ny försörjning. Som nyutexaminerad PhD har jag ganska bra läge och det är på sätt och vis nu som jag skall grundlägga en framtida karriär. Med andra ord känns valet av arbetsgivare ytterst viktigt.

Problemet är bara att även om jag tycker mitt jobb är sjukt intressant och spännande så vill jag helst inte jobba. Just nu vill jag mest vara ledig. Om det är ett resultat av överarbetande på senare tid eller en effekt av att vara någorlunda nykär och nybliven sambo, eller kanske en kombination av de tu, jag vet inte. Hur som helst så är det så det är.

En ytterligare komplicerande faktor är att alla jobböppningar jag har innebär en hel del resande. Resa är kul och en ynnest, men det tar samtidigt både tid och kraft och kompromissar stringent och fokuserad träning. Det kan också ställa till det med tävlingskalendern.

Som ni hör så är det inte lätt det här. Om någon sitter på ett någorlunda välbetalt jobb som är intellektuellt stimulerande men kräver måttlig arbetsinsats - hör gärna av er! Jag lovar er procent på mina framtida förtjänster som proffscyklist!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppsan, riktigt hög insats från din sida! Det kommer säkerligen att handla om femsiffriga belopp för den som har något tips...

Anonym sa...

Asch. Resa Schmesa. Jag tror jag glömde uttrycka sist hur glad jag är för din skull att det ändå öppnar sig bra jobb som är intressanta. Nu biter du ihop och drar ditt strå till BNP-stacken.

... så blir du inte så förbaskat snabb till sommaren, och jag har en chans att hänga med.