onsdag, augusti 26, 2009

Överromantiserade

Sa jag att jag överromantiserade premiärturen? Bra. Jag underlät att berätta att jag fick punktering och inte hade med mig någon slang så jag fick gå sista fem kilometrarna hem.

Jag är säker på att de flesta av er har gjort samma sak. Stått där i hallen och tänkt "jag orkar inte ta med mig pump, slang, däckavtagare. Jag skall ju bara ut en kort sväng. Hur ofta får man punka liksom..." och sen stått där med leendet i halsen och förbannat er själva när ni hört hur den sista luften pustar ut ur hålet som orsakats av genomslagspunkan. N'est pas?

Pssspspspsppsssss...

9 kommentarer:

Anette Kiss sa...

Den dagen lär komma, men jag vet inte om jag har hjärta att berätta för dig att en växelvajer faktiskt har gått sönder för mig.

http://jespersundewall.blogspot.com/2008/10/ett-steg-till.html

Å andra sidan har jag dragit sönder en pedal också och jag skulle inte ha med mig reservpedaler i packningen för det.

Simon Wiberg sa...

Jag har sannerligen fått ta en del skit genom åren för att jag brukar köra med en minimal sadelväska. Därför känns detta lite grand som en seger. I den lilla sadelväskan brukar en slang, däckavtagare och en hundralapp ligga. Ett litet stilbrott som betalar sig i form av att jag inte hamnar i sådana situationer som du beskriver.

Jögga sa...

Än så länge har jag inte glömt eller struntat i att ta med mig slang, pengar, pump, däckavtagare och multiverktyg...

Anette: Hade du glömt att dra fast pedalen?

Anette Kiss sa...

Jag sa faktiskt dragit sönder en pedal Jögga och då menar jag sönder som i behöver ersättas. Glömt dra fast den... Fnys... ;-)

http://bp2.blogger.com/_qATWPUE47ps/R0YNNe-dkmI/AAAAAAAAAaI/WyN8i4IaNrc/s1600-h/071122+DSC00036.JPG

Jögga sa...

Åhåå, då förstår jag... Sånt är inte roligt om det händer några mil hemifrån ;-).
Ps. Gissa vem ska bygga en S3 TdF edition med Campa Super Record snart... Ds

Anette Kiss sa...

Faktum är att det hände sådär dryga 30 km hemifrån, men jag kunde halvtrampa mig framåt i sakta mak dryga 15 km till Bjärred där jag fick gott sällskap, middag och skjuts hem.

Nejmen, nejmen oooh! Antar att den kommer att bli riktigt väl omhändertagen. Grattis till ett gott val.

Jögga sa...

Hm, inte jag som ska bruka den, jag ska bara bygga den... RS:en får gå ett tag till :-)

Anette Kiss sa...

Hm ja, just det man kan bygga till andra också... Du som är insatt i branchen, när kommer det komponenter som rengör sig själva?

Jögga sa...

Därom tvista de lärde!;-)
Fast det är ju snart gjort att tvätta en smutsig racer... Lite YES Power på drivlinan, svamp o ljummet vatten med bilshampo i, en liten borste att rengöra kedja, kassett och klingor med, skölj av, och vips så är hojen ren! Busenkelt :-)