tisdag, augusti 25, 2009

Första turen i Tadzjikistan

Skulle bara ut på kort premiärtur igår men så hittade jag den här backen... Körde inte hela vägen upp, men det skall jag göra idag eller i morgon. Stenigt, sandigt och allmänt svårt att köra både uppför och nedför.

Poserar lite, någon kilometer utanför stan. Vägen norrut, mot Anzob Pass (se tidigare inlägg) skymtar nere till höger. Bergen syns i fjärran. Nice!

Det är ganska fint här




8 kommentarer:

Jögga sa...

Hmm, nu blev jag orolig! Från att ha varit en svensk landsvägscyklist med elit-licens och därigenom också har en insikt i diverse kläd- och stilkoder i cyklingens underbara värld, till...- en skäggig Taliban??? Inte rätt, inte alls...
Gör om- gör RÄTT! ;-))

Jesper Sundewall sa...

Jögga, jag vet. Du skulle sett övriga munderingen. Vanliga shorts, fladdrig tröja, brutalhåriga ben... Men var inte så orolig, det kommer bli bättre.

mo sa...

Gahh! Jag vill också cykla MTB i frän öken

mo sa...

Okej Jögga. Då läser vi på lite innan vi dömer ut skägg. Tack. Se länken bakom mo:t.

Jesper Sundewall sa...

Sean Edie är min favorit. Sjukt aero hjälm, dräkt, the lots - och sen ett talibanskägg till det.

MO, det är bara att planera in.

Jesper Sundewall sa...

Förresten. Jögga - jag noterade att du inte sa svensk elitcyklist utan cyklist med elitlicens. Det blir så lätt fel, jag förlåter dig denna gång...

Jögga sa...

Hm, ja du mo, när jag fick upp en kamel(dromedar?) på skärmen blev jag fundersam och tänkte; kamelryttare= hjälpryttare= proffscyklist som hämtar vattenflaskor= rakad på benen och i ansiktet ;-)
Sen kom en australiensisk skäggmurvel upp på skärmen, och han är ju... ganska bra *harkel*, så jag får väl skämmas lite med dumstruten på skallen ;-). Sean är undantaget som bekräftar regeln ;-)

Jesper, så blir det när du vänder dig om för att kolla vem som hejade på dig under Gp:t här. En elitcyklist gör inte så, men du är ursäktad pga din ringa erfarenhet ;-)

mo sa...

Ja, du har nog rätt i att Sean är undantaget, för i vanliga fall ska man nog köra på helrakat. Inte minst jag, som annars för typ tre långa strån och resten fjun. Undrar om det förändras efter puberteten. Partiell ansiktspage är inte okej.