onsdag, maj 21, 2008

FRM i Riolo Terme


Kolla in den här adressen och gissa sedan vem som befann sig i Riolo Terme under några dagar förra veckan. Huvudkontor, delar av produktionen och distribution på gångavstånd från hotellet.

THE BIKE SHOP S.n.c.
Via E.Mattei 16/A
48025 Riolo Terme (RA) Italy

Jahaja, det beslutet var ju inte så svårt utan snart traskade en liten skara iväg mot FRM. Det blev mycket lyfta, känna, gripa, undersöka. Jag hittade bland annat min egen styrstam Web-Stem CF, men det var inte den som var intressantast för dagen, för det fanns mycket lulllull att titta på som till exempel en av deras utställningscyklar.

Det var en Black Hole-ram som de hade tagit fram bara för att presenstera sin materiallösning. Huvudsyftet är för närvarande inte att själva sälja ramar, utan de vill helst ha en B2B-lösning till andra ramförsäljare. Signore i butiken tog fram materialexempel som vi fick känna på.
Givetvis var cyklen utrustad med FRM-komponenter. Vi fick också känna på ett exemplar av sadeln, Black Hole Road, som vägde in på lätta 59 gram. FRM påstår också att den är mer bekväm beroende på den teknik som används för att fästa sadelns konstruktion direkt i sadelstolpen utan vanliga rails. Jag slängde också ett extra öga på Zipphjulen som givetvis talade om att här handlar det faktiskt både om FRM och Zipp - FL-R 24 Aerolite Carbon Zipp. Oavsett funktionen och vikt så hade de minsann lyckats att färgkoda cykeln i svart och guld.

Om man nu skulle ha vägarna förbi det idylliska, men kanske inte så stora Riolo Terme, så är FRM definitivt värt ett besök. Inte bara för allt roligt man kan titta på, utan också för att personalen tar sig tid att ingående förklara sina produkter. Både vad det gäller produkter som de säljer och teknik som fortfarande befinner sig i utvecklingsstadiet. Sälj- och servicepersonal ut i fingerspetsarna, samtidigt som de är fullpackade med kunskap. Vi gick mycket nöjda därifrån. En del var lite lyckligare än andra med en kasse i handen.

Inga kommentarer: