tisdag, april 22, 2008

Testdags

Okej, testet avklarat. Vissa gillar inte att berätta sina siffror, men jag tänker att det gör mig inte till en bättre cyklist att mörka - so here it comes. Jag maxade ur på 390 vilket inte var så kul eftersom det endast var 10 watt över mitt max förra gången. Särskilt också när sådana som Lintala säger "Men om någon säger att dom gjorde ett test på en Tacxrulle och körde en bit över 400W så blir jag inte direkt imponerad av det."

Christian på FitForFight har nog dock en ganska låg felmarginal på sina tester än vad ovan nämnda bloggare varnar för. Och han var också mindre bekymrad. Det som är intressant är tröskelwatt tycker han och där hade jag förbättrat mig med 33,5 watt. Från 280 till 313,5. Syreupptagningen, alltså VO2 Max ligger på 58ml/kg vilket vi inte ordade så mycket om utan mer är ett individuellt referensvärde för att kolla utvecklingen. Världsrekordet ligger dock på typ 98.

Pulsen indikerade också att jag nog antagligen fortfarande är lite sliten efter Östgöta. Att köra intervaller igår och sova dåligt var inte optimal uppladdning. Sett i ljuset av detta så är det bara att vara ännu mer nöjd.

Christian tycker också att börjar jag komma upp mot 350 i tröskelwatt, ja då är jag redo att köra SM. I Elit alltså. Då är målet för nästa år klart med andra ord.

Roligast är att från 2006 har jag ökat min tröskelwatt med drygt 50%, från precis över 200 till dagens 313. Och då tyckte jag ändå att jag var i ganska bra form, hade ju cyklat vättern, sprungit Lidingölppet med mera.

Watt är sanning.

PS. Fucking skitBlogger. Bilder finns men det får bli en annan gång... för nu uppstår oväntade fel hela tiden tydligen.

Inga kommentarer: