måndag, april 04, 2011

I'll show you mine if you show me yours

Jag har noterat något i omklädningsrummen på senare år. Jag tycker mig se en ökad blyghet bland den manliga befolkningen vad gäller visande av kön i omklädningsrummet. Nu ska jag säga rakt ut att jag inte har något behov av att folk står och viftar runt, men jag tycker det blir lite krystat när såna ansträngningar görs för att dölja sitt kön. Kom igen liksom, jag har sett en förut. Det är handduk runt höften och sen vänder man sig liksom bort och krånglar på sig kallingarna fort som bara den som vore man på en öppen badstrand.

Anledningen till att jag reflekterar kring detta är att jag som sagt tycker blygheten ökat. Förr om åren kan jag inte komma ihåg att det var så skämmigt det här med snoppar i omklädningsrummen. Visst, när puberteten äntrades kanske man inte var som mest stolt över sin mandom - men i övrigt tycker jag nog att jag upplevt att de flesta haft ett ganska avslappnat förhållande till manlig samvaro i omklädningsrum nakenledes. Är dessa dagar förbi? Är det ett tillstånd av varaktig prydhet vi nu äntrat?

4 kommentarer:

Joachim L sa...

Låter som att nån får lov att släpa sig ut på cykeltävlingar pronto!
Där visar vi gladeligen upp både det ena och det andra, solbrännan, de nyrakade vaderna, skrubbsåren från ifjol m.m. Så vad väntar du på? ;-)

Anonym sa...

har inga problem med nakenhet, rätt sport mao ;-)
G

Anonym sa...

jag tror det är en generationsfråga; eller kanske åldersfråga. äldre män spatserar gärna runt i mässingen och skämms iiiiinte för vad de har. däremot, tonåringar upp till 25 duschar gärna med kallingarna på!

/patrik

Jesper Sundewall sa...

@ jocke: can't wait. rakade ben och cykelbrännor bakom en bildörr i mindre samhälle i sverige - det är grejer det.

@ patrik: jag tror du kan ha rätt. frågan är bara varför det är så. jag trodde "dagens ungdom" var mer promiskuös och ohämmad än gårdagens.