torsdag, november 25, 2010

Myspys till jobbet

Alltså jag älskar när det snöar för alla cyklister som trängts på vägarna är borta i ett nafs. Det som brukar vara en kö över Skeppsbron var idag cirka tre hugade cyklister. Tempot är högre, för de som ger sig ut vet oftast vad de gör.

Nackdelen är att bilarna har det lite jobbigt. Och i kombination med en ofta dåligt plogad cykelbana blir det trångt och lite vrångt i trafiken. Första vintercykelturen är alltid lite läskig. Jag känner mig helt ovan och osäker i halkan. Sen efter ett par gånger har jag hittat balansen och håller trycket genom snövallarna.

I tisdags var det dock inte så roligt. Då innan snön kom då hela vägen hem var en enda lång iskana. Det var smått parodiskt på Skeppsbron när cyklister försökte bromsa på isbanan samtidigt som det blåste medvind i styrka av styv kuling. Alla bromsförsök var förgäves, bakhjulet låste sig direkt. Samtidigt pressades man fram av vinden. Nej, det var bara att resignera inför vädrets makter och blåsa hela vägen hem till söder. Förhoppningsvis utan att glida ut i vägbanan.

Inga kommentarer: