onsdag, maj 30, 2007

Historien om lastbågarna och cykelhållarna som aldrig hände

Det började tidigare i våras, då det talades om ett takräcke och cykelhållare. Dessa skulle inhandlas inför träningslägret på Österlen och Vänern Runt. Så gick resonemanget i alla fall. Samma vecka som träningslägret på Österlen var inplanerat hade ingenting inhandlats, men det mumlades om måndag, tisdag och onsdag, för på fredag vid lunchtid skulle bilen gå med tre glada cykelmuppar, deras bagage och framför allt med cykelmupparnas tre cyklar.

Efter mycket om och men blev visst torsdag kväll det tillfället då takräcket skulle inhandlas. Tyvärr saknades takräckesförsäljaren just då och ingen annan av all den personal som befann sig i den lilla affärsverksamheten då kunde ta sig an detta ärende. Det spelade inte så stor roll då man lika gärna kunde köpa takräcket på fredag morgon. Mycket riktigt fanns takräckesförsäljaren på plats, men däremot fanns det inga takräcken tillgängliga. Som tur var kunde den lilla söta Peugeoten förvandlas till en Saab 9-3 med dragkrog och sedan kunde packning och cyklar arrangeras i och utanpå bilen. Ett problem kvarstod dock. Helt plötsligt fick bara två cykelmuppar plats i färdmedlet. Det visade sig att det gick att lösa det med (tack för det) då cykelvärlden består av alldeles förträffliga och vänliga människor som kommer till undsättning då det finns förutsättning för det.

Två cykelmuppar fick en karta av den tredje och vinkades sedan av. Den tredje cykelmuppen väntade sedan i 30 minuter, blev hämtad, åkte till Jägmästarbostället och kom fram 30 minuter före de två cykelmuppar som åkte först. Det beror säkert på att cykelmuppar ibland befinner sig i något parallelluniversum och tid är ju som bekant relativt. Hur som helst ordnade sig allt och inför nästa resa skulle det hela arrangeras lite längre i förväg.

Inför Vänern Runt så inhandlades faktiskt lastbågar dagen innan avresa och cykelhållare likaså. Minsann om inte bågarna monterades också. Eftersom en cykelmupp hade ont i ryggen så fick en annan cykelmupp i princip koppla den där invaliden medan hon frekvent uttalade meningar innehållande ett budskap som gick ut på att det är dumt att lyfta saker över huvudet när man har ont i ryggen (vilket uppenbarligen medför smärta), speciellt om det finns en annan person på plats som kan göra det minst lika bra. Hur som helst när bågarna väl var på plats så hade den lilla, söta bilen förvandlats till en shoppingvagn.

Vissa påstod att bilen var sportig innan medan andra ställde sig tveksamma till det uttalandet, men oavsett så var det bara att inse att de där bågarna hade stört bilens utseende på något sätt. Inte nog med det – Takhållarna som skulle passa alla slags lastbågar visade sig passa de flesta slags lastbågar utom just dessa. Så då stod cykelmupparna där igen utan någon vidare lastkapacitet. Den här gången var de ju i och för sig ute i god tid innan och den lilla bilen förvandlades den här gången till en Saab 9-5 kombi och så kom cykelmuppar, packning och cyklar iväg den här gången också.

Under tiden hade den i Stockholm bosatte cykelmuppen ordnat ett smärre mobilt hem till sin cykel. Det gick rykten om att den här cykelmuppen var det ordning och reda med. Det kan hända, men han missade visst sitt tåg till Örebro, eftersom han stod på fel perrong när tåget gick och trots denna cykelmupps extraordinära fysiska kapacitet insåg han att utsikterna att springa mellan den korrekta perrongen (den han inte befann sig vid) och den han befann sig vid (som var fel) i ett försök att hinna med tåget var fruktlösa. Han hade ju köpt den största cykelväska som han någonsin hade kunnat hitta och i just det här fallet innebar det att han blev lite långsam. Som tur var så gick de fler tåg och nästa gång stod cykelmuppen vid rätt perrong i god tid innan tåget gick.

Det ska bli riktigt intressant att se hur resan till Frankrike artar sig med dessa cykelmuppar. Som tur är verkar de ha inställningen att det mesta ordnar sig nog även om det inte löper helt enligt plan, vilket det också har gjort hittills, även om det i vissa fall inneburit en nedgradering från första klass till andra.

Inga kommentarer: