onsdag, februari 27, 2013

En ny form av pendling

Eftersom jag tröttnat på att bli snorad i ansiktet av random cykelpendlare i gräsliga utstyrslar på fula cyklar provade jag idag en ny form av pendling. Alla dessa år så har jag aldrig sprungit till jobbet. Men idag var det alltså dags och jag hade förberett mig minutiöst! Kläder på jobbet dagen innan, matlådan fixad, extra skor, extra allt.

Jag rensade vätskesystemet på sitt innehåll och anammade den som löpryggsäck och 06.47 gav jag mig hemifrån. Raka vägen är för kort, då blir det bara 4,5 kilometer, så jag sprang moturs runt söder för en bra extra rund. Ryggsäcken vägde nog inte mer än max 2 kilo, men det är ändå klart märkbart att springa med extra dödvikt så tempot blev ett lufsande 4.50 tempo som ändå kändes rätt ansträngande (det kan också ha att göra med dålig form...).

9,3 kilometer senare var jag på jobbet. Lägg till det 4,5 kilometer hem så blir det en finfin träningsdag bara på pendling.

Ett litet problem med hemfärden har jag dock. Jag måste nämligen köpa lite vin till matlagningen (ingen Bolognesa som inte har rödtjut i sig nuförtiden) och det måste jag göra på väg hem. Så jag får helt enkelt trava in på bolaget svettig och löpoutfitgrann. När ska de börja sälja vin på ICA?

Inga kommentarer: