tisdag, november 20, 2007

En cykelerfarenhet rikare

Nu släpper jag”, sa Christian.
Nej”, pep jag.
Jag insåg direkt vad jag hade sagt, suckade åt reaktionen, sänkte rösten en oktav och sa istället. ”Ja, gör du det.”

Christian är Christian Delfin, HedersMuppen och det han gjorde var att släppa min cykel när jag provade på att köra rulle för första gången. Så han släppte och det gick bra. Jag trampade på i cirka 10 minuter innan jag smidigt klev av cykeln själv – eller inte... Det är helt korrekt att jag inte orkade vänta på någon som stödde mig när jag testat klart, men jag vet ingen som skulle beskriva det som graciöst precis.

Det var rätt roligt att prova och det var inte så svårt. Jo, jag hälsade lite på golvet, men efter att jag hade fått tipsen som korrigerade de värsta nybörjarmisstagen så gick det bra. Klassikern måste vara ”titta inte på rullen, utan fäst blicken framför dig”. Gissa var jag hade blicken de första vingliga sekunderna och jag snackar mycket vingliga sekunder. Att lyfta blicken var det som gjorde mest skillnad. Tips nummer två var ”lägg i en tyngre växel”. Jag hade inte tillräcklig fart på hjulen. Efter det så funkade det hyfsat och Christian höll i cykeln lite till innan han gick och satte sig på sin trainer. Ett tips jag struntade i var ”klicka inte i skorna”. Det är kanske ett bra tips, men för mig funkade det ändå. Jag tycker om att sitta fast i pedalerna. Det känns bara som att jag kommer dra upp knäna till hakan annars. Jag fick för övrigt det tipset från två håll, så det är kanske inte helt fel, även om inte jag lyssnade helhjärtat till det.

Nöjd med min insats, fast den inte blev särskilt lång, fortsatte jag sedan hemåt på cykeln som numera vet hur man kör på rulle. Det var kul och jag kommer att göra om det. Fast nästa gång blir det ett längre pass. Nu skulle jag mest bara undersöka om det var lika lätt som jag inbillade mig att det skulle vara. Nästa gång ska jag lära mig hur jag startar utan hjälp.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Rulle är skitkul att köra på. Måste köpa en sån i vinter!

Anette Kiss sa...

Yep och därför ska jag göra om det. När du har köpt din rulle tycker jag att du ska styra ner mot västra delarna av Skåne och titta in på tisdagsträningen med LCK. Gott sällskap, musik, bastukänsla i lokalen (lägg märke till furupanelen). Det kändes lite fel att lämna så där mitt i, men jag skulle ju orka hem också och jag var "doktigt" hungrig.

Hur som helst - klart att du, din mekansika kompis och den snart inköpta rullen ska komma ner och hälsa på. Du är i alla fall välkommen :-)

Anonym sa...

När ni behärskar tekniken att köra på rulle tycker jag att ni ska försöka att vända på cykeln... Alltså så att bakhjulet är på den "ensamma" rullen... Det är lite lurigt men det går och det är en extra utmaning som ni kan roa er med när det riktiga träningspasset är avklarat ;)

Lycka till!!!

Anette Kiss sa...

Hm, det låter... Det låter som det ger oanade möjligheter att trilla lite fler gånger.

Jag tror att jag lägger in två ord i början av din uppmaning - "När ni behärskar tekniken att köra på rulle RIKTIGT BRA tycker jag att ni ska försöka att vända på cykeln..."

Ja, varför inte? Det kommer att dröja ett tag, men du har definitivt gjort mig nyfiken.

Anonym sa...

...eller så kan man göra som jag gjorde. Trampa upp hjulen i bra spinn, upptäck att växeln inte går ned på minsta drevet. Kroppen reagerade instinktivt eftersom jag satt på en cykel, så jag började kolla bak på växeln och vips så cyklade jag av rullen och med full fart på hjulen fortsatte jag när cykeln tog kontakt med köksgolvet. Rakt in under köksbordet med värsta smällen och aj aj aj vad det gjorde ont på smalbenet.

Så det kära vänner var gårdagens bedrift, cykla och krocka med bordet i köket. Don't try this at home, kids!